AJÁNLÓ

Written By: admin

Friss könyvajánlóinkat a jövőben az intézmény Facebook-oldalán keresztül tudják elérni, melyhez nem szükséges a közösségi oldalon regisztrálni sem. Gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákba soroltan kerülnek albumokba a könyvajánlók, de az új könyvek teljes listája természetesen ennél bővebb, hiszen törekszünk arra, hogy mindig a legfrissebb irodalom álljon Olvasóink rendelkezésére.

Reméljük, hogy megtalálja nálunk az Ön számára kedves olvasmányt!

Ha mégsem, írja meg az info@konyvtar-csorna.hu e-mail címre, hogy mit javasol beszerzésre, és ha beleillik könyvtárunk gyűjtőkörébe, akkor figyelembe vesszük kérését.

Könyvajánlónk gyerekeknek (A tartalom folyamatosan frissül!)

Könyvajánlónk tiniknek (A tartalom folyamatosan frissül!)

Könyvajánlónk felnőtteknek (A tartalom folyamatosan frissül!)

 

Korábbi könyvajánlók:

Jodi Picoult: Elrabolt az apám

A harmincéves Cordelia Hopkins életében látszólag minden nagyon rendben: imádott apja nagy szeretetben nevelte fel, szép kislánya, elbűvölő vőlegénye van, a munkájában – amely eltűnt személyek felkutatásából áll – rendkívül sikeres. Egy elfeledett emlékkép felbukkanása miatt azonban egy pillanat alatt mindez összeomlik: feltárul az eltitkolt múlt; kiderül, hogy semmi sem úgy igaz, ahogy ő azt addig hitte. Anyja mégsem halt meg évtizedekkel ezelőtt autóbalesetben. Apja elrabolta őt, megváltoztatta a családi nevüket, lakóhelyüket, s átírta egész addigi életüket.

——————————————————————————————————-

Hakan Nesser: Nő anyajeggyel

anyajegyEgy középkorú üzletembert holtan találnak otthonában. Két golyó a mellkasát, kettő pedig az ágyékát járta át. Felesége szerint a halála előtti napokban több furcsa telefonhívást is kapott, amikor senki nem szólt bele a kagylóba, csak bejátszott egy régi, baljós hangulatú dalt. A rendőrség egy helyben toporog, s mielőtt bármit tehetnének, újabb áldozatra bukkannak: egy tanárt ér el ugyanez a vég. Van Veeteren főfelügyelő a tetthelyeken alig talál nyomot, így lázasan kutatni kezd az áldozatok múltjában: mi lehet bennük a közös? S vajon sikerül-e eredményre jutnia, mielőtt a gyilkos újra lecsap?

——————————————————————————————————-

Gróh Ilona: Ringató
ringato

A Ringató gyerekkönyvek mellé most a polcra kerülhet egy elsősorban felnőttekhez szóló, de a gyermekek javát szolgáló kiadvány, amely a népszerű Ringató foglalkozások zenei anyagának jelentős részét tartalmazza. Az otthoni élmény megszületéséhez kitűnő segítséget nyújt a könyvhöz mellékelt énekes CD, amelyen a kötetben megtalálható valamennyi dallam és jó néhány népi hangutánzó játék is szerepel. A “családi könyv” mondókáit, felhasználási javaslatait és kottáit Maros Krisztina humoros és finom grafikái színesítik, hogy a kötet a gyerekekkel együtt lapozgatva is teljes élményt nyújtson. „Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – gyakran hangoztatott mottónk. Nem felszólítás, hanem kérés. Bízom benne, hogy ezt a könyvet forgatva sokan kapnak kedvet a játékhoz, énekléshez a gyerekek és önmaguk örömére, gazdagodására. Ugyanis az énekhanggal, az ölbéli játékokkal nem pusztán a „zenét közvetítjük”, hanem a kicsi gyermek számára egy magasabb szintű odafigyelést, tudást, az érzelmek intenzívebb átadását.”

Minden vélemény számít!