Szolgáltatások

Written By: admin

Kölcsönzés szabadpolcos könyvállománynál

A kölcsönzési idő 4 hét, amely maximum 2 alkalommal – az olvasó kérésére – meghosszabbítható, amennyiben a dokumentumra nincs érvényes előjegyzés. A hosszabbítást kényelmesen elvégezheti akár otthonából is, az ONLINE KATALÓGUS-on keresztül – egyszerűen csak gépelje be olvasójegyének vonalkódját illetve jelszó gyanánt születési évét hónapját napját szóköz és írásjelek nélkül – de telefonon és emailben is állunk olvasóink rendelkezésére.  Egy olvasónál összesen maximum 12 darab dokumentum lehet.

Helyben történő használat

A kézikönyveket, helyismereti gyűjteményeket valamennyi olvasó helyben használhatja, ettől eltérően hétvégére, esetleg 2 napra viheti el ezeket a könyveket.

Könyvelőjegyzés

Kölcsönzésben lévő könyvekre előjegyzést veszünk fel az olvasó kérésére. Az előjegyzéseket 5 hétig figyeljük, a dokumentumok beérkezéséről értesítést küldünk a megadott értesítési címre, mely lehet postacím vagy e-mail cím. Postai értesítés esetén annak díját (200 forint) a címzett fizeti. Az e-mailben küldött értesítés a továbbiakban is díjmentes, emiatt célszerű e-mail címre kérni az értesítést. A beérkezett dokumentumokat a kiértesítéstől számított egy hétig rakjuk félre, mely egyszer hosszabbítható. Ezt követően az előjegyzést töröljük, és a könyvet a következő előjegyző kapja meg, illetve szabadpolcra kerül.

Könyvtárközi kölcsönzés

Saját állományunkban nem szereplő dokumentumokat kérésre más könyvtárból megkérünk, a felmerülő költségek vállalásával.

Születésnapi újság

A könyvtárunkban rendelkezésre álló korabeli lapok (pl. Kisalföld) digitálisan előállított másolatával, valamint az abba – kérésre – beszerkesztett fotókkal, üzenetekkel személyre szabott ajándékot rendelhet szerettei számára.
Az elérhető lapok listájáról a Bekötött folyóiratok menüpontunkban tájékozódhat.

Árak (tájékoztató jelleggel)

előlap: 500,- Ft
szkennelés: 100,- Ft/oldal
nyomtatás: 200,- Ft/oldal
kép beszerkesztése: 500,- Ft/kép
üzenet beszerkesztése: 500,- Ft/szöveg