Köszöntő

Written By: admin

Üdvözöljük a Martincsevics Károly Városi Könyvtár honlapján! Könyvtárunk dolgozói nevében köszöntöm a honlap olvasóit! Aki a 85-ös főúton Győr felől érkezik városunkba, a jobb oldalon messziről szemébe tűnik a kastélyszerű, piros tetős, zöld épület rácsos kapujával, nagy udvarával. Sok hányattatás után – reméljük véglegesen – életteret kaptak a csornai olvasók, könyvtárosok. Az 1140 m² alapterületű könyvtár két szintjén megtalálható a felnőtt kölcsönző (helyismereti kutatótárával), folyóirat-olvasó és internet-terem, olvasóterem, gyermekkönyvtár és médiatár, tankönyvtár, a tetőtérben hangulatos kiállító- és előadóterem. A mintegy 2000 beiratkozott látogató, a dolgozók “belakták” az épület minden zegzugát. A kialakult otthonos légkör, a szolgálatkészség meghozta eredményét, városunk közszeretetnek örvendő intézménye lett a könyvtár.

A XXI. század követelményeinek is eleget téve könyvtárunkban 2010-ben új, korszerű könyvtári rendszert vezettünk be, ezzel lehetővé vált a gyűjteményünkben lévő dokumentumok között történő internetes keresés is, olvasói bejelentkezéssel pedig akár kölcsönzéseinket is meghosszabbíthatjuk az internet segítségével. Ez a lehetőség az Online katalógus menüpontban érhető el.

Kedves olvasó! Honlapunkon tájékozódhat a részletekről, de a könyvtár aktuális programjait, könyvajánlóit a közösségi oldalunkon is közzétesszük. Személyesen is szeretettel várjuk látogatóinkat!

Szalayné Galambosi Tímea
könyvtárigazgató