DJP Pont

A „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk    bővítése” című, GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében intézményünk sikeres pályázatának köszönhetően „Digitális Jólét Program Pontot” alakíthattunk ki.

A DJP Pont az első emeleten, a gyermekkönyvtár mögött található (korábban médiatár).  A pályázat keretében kapott digitális eszközök segítségével célunka a digitális kompetencia fejlesztése. Három új laptop, két tablet, két okostelefon, egy nyomtató és egy projektor áll a használók rendelkezésére, melyek digitális felzárkóztató képzések tartására is alkalmasak. Az eszközök  használhatók internetezésre, szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre. A gépekről színes és fekete fehér nyomtatás is lehetséges.  Dokumentumok, fényképek szkennelésére is van lehetőség, valamint akár a helyben nyomtatott, akár a hozott dokumentumok spirálozását, hőkötését, és laminálását is vállaljuk.

Médiatári dokumentumok

Emellett itt találhatóak audiovizuális és audio dokumentumaink is, Olvasóink 3420 hangzóanyag mellett közel 600 DVD között válogathatnak kedvükre. Ezen dokumentumok kölcsönzéséhez külön beiratkozás NEM SZÜKSÉGES. A változatos DVD gyűjteményben elsősorban vígjátékok,akciófilmek, és mesefilmek találhatók, de nem hiányoznak a gyűjteményből dokumentumfilmek, útifilmek, magyar klasszikusok, drámák, thrillerek, és kalandfilmek sem! A DVD-k kölcsönzési ideje 1 hét, amely egy alkalommal meghosszabbítható. A hosszabbítást kényelmesen elvégezheti akár otthonából is, az ONLINE KATALÓGUS-on keresztül – egyszerűen csak gépelje be olvasójegyének vonalkódját, illetve jelszó gyanánt születési évét hónapját napját szóköz és írásjelek nélkül – de telefonon és emailben is állunk olvasóink rendelkezésére.

 

Mesevetélkedő - 2024.Lássuk a meséket!
+ +